6 juli 03:22

Bloemhof

WhatsApp Image 2022-02-03 at 13.32.47 (1)

Wijk aan Zet: Wijkraad kandidaat Julius van der Arend

De verkiezingen voor de wijkraden zijn op 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Rotterdammers van 16 jaar en ouder konden zich tot 17 januari kandidaat stellen. WijkPlatform LikeJeWijk geeft kandidaten de ruimte om zich voor te stellen.

In dit portret: Julius van der Arend

Even voorstellen:
“Ik ben Julius van der Arend, ik woon nu 2 jaar met mijn vriendin in Bloemhof. Ik ben 25 jaar oud en ben een Master student internationale betrekkingen.”

Waarom heeft u zich verkiesbaar gesteld?
“Ik woon hier met heel veel plezier. Ik wilde wat actiefs in de wijk gaan doen en daarbij leek de wijkraad mij een goede keuze. Je merkt ook wel als je met bewoners praat dat ze het wonen hier ervaren als fijn, maar dat er zeker ruimte voor verbetering is. Met de wijkraad kan je daar echt wat aan doen en dat lijkt me leuk.”

Wat is uw verbinding met deze wijk? 
“Mijn vriendin en ik zijn hier twee jaar geleden komen wonen en we hebben een goede relatie met onze buren. We vinden de wijk heel gezellig, een leuke mix van bewoners heb je hier. De ondernemers hier zijn ook echt een leuke groep mensen. Echt Rotterdams ook, dat vind ik leuk. Je wordt hier ook echt opgenomen in de buurt. Wij gingen ons heel snel als echte Bloemhoffers voelen.”

Wat zijn de belangrijkste punten die u wilt behandelen voor de komende 4 jaar? 
“Allereerst het schoner krijgen van de buiten ruimte. Je hebt hier veel grote straten en pleintjes met te veel last van zwerfafval. Veel naast plaatsingen bij containers, er zijn te vaak overvolle prullenbakken. Ik wil graag met de bewoners en de gemeente kijken hoe we dit gaan aanpakken. Nummer twee is het veiligheidsgevoel, want dat is erg laag in Bloemhof. Er zijn hier gewoon nog te veel inbraken op de veiligheid. Dat kunnen dingen zijn als geweld en drugscriminaliteit, maar dat gaat tot Thuisbezorgd fietsers die over de stoep rijden, ook dat wil ik met de wijkraad aanpakken. Verder bewoners en anderen duidelijk maken dat je hier wel echt een hele hechte en leuke gemeenschap hebt, waar alle bewoners een rol in kunnen spelen en dat ook blijven promoten. Je kunt ook altijd meer groen in de wijk plaatsen. Daardoor gaan de mensen de straten ook als gezelliger en veiliger ervaren. Ook door een schonere buitenruimte gaan de mensen de wijk als veiliger ervaren.”

Wat vindt u zo speciaal aan deze wijk? 
“Hoe de mensen altijd voor elkaar klaar staan. Je merkt dat wanneer er iets ergs is gebeurd iedereen voor elkaar klaar staat, zoals laatst met een stille optocht of de lichtpuntjes actie op de Boulevard Zuid, dat vind ik heel bijzonder. Verder ook de humor van de mensen in de wijk. Zoals ik al eerder zei het is hier echt Rotterdams en dat betekent dat je hier veel kunt lachen op straat en dat vind ik erg leuk.”

Wat zijn uw goede voornemens voor aankomend jaar?
“Ik wil meer vrijwilligerswerk gaan doen, afstuderen en het sporten weer oppakken.”

Zijn er tot slot nog mensen uit de wijk die u in het zonnetje wilt zetten? 
“Bep en Tinus hebben op de Groene Hilledijk een fototentoonstelling van de Boulevard opgezet. Dat zit in de oude wasserette en daar hebben ze naast de tentoonstelling over de Groene Hilledijk en de Beijerlandselaan nog zoveel meer foto’s van Rotterdam zelf. Verder de vrijwilligers die werken met bewoners als ze schulden hebben of voor hun mentale zorg. Dit gebeurt bijvoorbeeld in het Huis van de Wijk Irene en vaak zijn ze van Stichting Humanitas. Dat is heel belangrijk voor het opvangen van de bewoners. Ze weten ook wat er speelt in de wijk, daar hebben ze echt een sleutelpositie in. Het is wel goed om hen in het zonnetje te zetten.”

Bent u ook kandidaat en wil u uzelf voorstellen? Stuur een mail naar redactie@likejewijk.nl en wie weet komt er een LikeJeWijk reporter langs voor een foto en een interview!

Meer informatie over de wijkraden en Wijk Aan Zet leest u op dit WijkPlatform en via: https://bit.ly/3tT2VjD

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten