3 juli 19:47

Bloemhof

straat

Uit de wijkkrant: de mannen van de straat!

Dagelijks zijn medewerkers van de gemeente Rotterdam bezig om in Bloemhof afval en vuil op straat zo snel als mogelijk op te ruimen. We spreken kersverse wijkconciërge Remon, Ola van Toezicht en Handhaving en teamleider Michel van Schone Stad.

De wijkconciërge
Remon is de sinds 1 november de wijkconciërge in Bloemhof. De wijkconciërge werkt voor de Gemeente Rotterdam en is iedere werkdag in de wijk, lopend of op de fiets. Hij maakt een ronde door de wijk, praat met bewoners en gaat actief aan de slag op locaties waar problemen met bijvoorbeeld zwerfvuil en naast plaatsingen blijven terugkomen. Wilt u een keer kennismaken met Remon? Stuur een mail naar r.goossens@rotterdam.nl

Verdubbeling mankracht en inzet
De inzet vanuit Schone Stad in Bloemhof is sinds begin 2021 verdubbeld. “Bij veel ondergrondse containers werd afval naast de container
geplaatst, met ergernissen als gevolg. Wij zijn in het voorjaar gestart met twee schoonmaakteams in plaats van één. De teams bestaan uit bakkenwagens, vegers, vuilprikkers en vuil blazers. Sinds juli 2021 zijn er twee “runners” aan toegevoegd. Een schone wijk doen we wel samen. Dus we blijven herhalen: vuil hoort in de bak en niet op straat. Meld grote naast plaatsingen via de gratis MeldR App of bel 14010, bel ook voor een afspraak om uw grofvuil GRATIS op te laten halen.” aldus teamleider Schoon Michel. Schone Stad is trots op Bloemhoffers die zich inzetten voor een schone wijk zoals de zakkenvullers die de singel aan de Lange Hilleweg blijven leegvissen, de container adoptanten en de mensen die op eigen initiatief de wijk schoon prikken. Zoals Daan in zijn eigen buurt!

Handhaving
Ola is actief als handhaver in Bloemhof en werkt nauw samen met de wijkconciërge, schone stad, bewoners en het wijknetwerk. Hij wenst iedereen een gezond en gelukkig 2022.

Uw kerstboom is geld waard!
Wilt u een extra zakcentje verdienen? Lever je kerstboom in (zonder versiering) bij een van de inzamelpunten. Je mag 1 of meerdere bomen inleveren. Voor elke boom krijgt u 50 cent. Als u uw kerstboom inlevert maken we er nieuwe spullen van en helpt u om onze straten netjes opgeruimd te houden. Meer informatie vindt u op www.rotterdam.nl/kerstbomen.

Afhaallocaties strooizout
De winter komt eraan, dus het kan weer glad worden op straat. Strooizout kunt u gratis ophalen bij het Hoofdkantoor Zuid, Laagjes 22
maandag t/m vrijdag 7.30 – 15.30 uur. En Milieupark IJsselmonde, Hekendorpstraat, Dinsdag t/m zaterdag 9.00 – 17.15 uur. Op maandag gesloten.

Dit artikel is ook te lezen via de wijkkrant van Bloemhof, huis aan huis verspreid in heel de wijk. De wijkkrant maakt WijkPlatform LikeJeWijk samen met wijkorganisaties, bewoners en partners in opdracht van de stadsmarinier Bloemhof.

Wil je de wijkkrant ook of liever digitaal lezen? Klik hier en lees de gehele krant via https://likejewijk.nl/bloemhof/de-eerste-wijkkrant-van-bloemhof-met-extra-editie-van-de-wijkraad/

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten