6 juli 22:06

Bloemhof

Schoonmaakactie-in-Bloemhof-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-vetkG

Schoonmaakactie in Bloemhof

Vrijdagmiddag 4 maart ging wijkraad kandidaat Julius van der Arend samen met vier vrijwilligers op pad met grijper en vuilniszak tijdens een schoonmaakactie in de wijk.

Met een stralend zonnetje in de rug begon de groep hun opruimtocht bij het oude politiebureau op de Groene Hilledijk, en hebben toen een route gevolgd langs de Hillevliet, de Kiefhoek, de Lange Hilleweg, de Sandelingstraat en Huis van de Wijk Irene. In totaal werden 6 zakken met zwerfvuil gevuld. Het zwerfvuil liep uiteen van energy-blikjes en champagneflessen tot ongeveer elk soort kledingstuk.

Na ruim twee uur zwerfvuil prikken eindigde de groep weer op de Groene Hilledijk en was het tijd om warm te worden bij Café de Ara. “Ik vond het vandaag nog meevallen,” zei Julius, “maar zwerfafval, net als naast plaatsingen bij containers, blijft een groot probleem in onze wijk.”

Op 16 maart zijn de gemeenteraads- en wijkraadsverkiezingen en is Julius namens de Rotterdamse VVD verkiesbaar voor de Wijkraad Bloemhof. “In de wijkraad wil ik mij gaan inzetten voor een schone en veilige wijk waar bewoners zich betrokken voelen. Als je elkaar hier op straat spreekt is zwerfafval altijd een punt van irritatie, maar schone straten en pleinen zorgen er ook voor dat je je veiliger gaat voelen in de wijk. Met de actie wilde ik aandacht geven aan dit onderwerp en laten zien dat we allemaal een rol kunnen spelen in het schoonhouden van de wijk.”

Julius hoopt na 16 maart in de wijkraad aan de slag te kunnen met het schoonhouden van Bloemhof, maar in elk geval blijft hij zwerfvuil prikken om zijn steentje bij te dragen.

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten