29 mei 11:19

Bloemhof

Opknapbeurt-voor-de-stoep-in-de-Resedastraat-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-qnCXx

Opknapbeurt voor de stoep in de Resedastraat

In de Resedastraat duwen de boomwortels de stoeptegels scheef. Daarom legt de gemeente een deel van de stoep opnieuw aan. Wat is er aan de hand? De wortels van de bomen groeien opzij. Daardoor duwen ze de stoeptegels omhoog. Dat is gevaarlijk voor voetgangers. Maar ook voor de boom is het niet goed als de wortels tegen tegels aanduwen. Op verzoek van de buurt knapt de gemeente de stoep op.

Wat gaan ze daaraan doen?
Ze halen de stoeptegels eruit. Voor het opnieuw aanleggen gebruiken ze meer zand zodat er ruimte is tussen de tegels en de wortels. Als dat nodig is, halen ze wortels weg. De ruimte rondom de boom noemen ze de boomspiegel. Die maken ze wat groter zodat er meer regenwater in de grond kan komen. Dat vinden bomen fijn. Vaak groeien de wortels dan ook wat meer naar beneden dan opzij.

Wanneer gaan ze dat doen?
De werkzaamheden starten op maandag 28 maart en duren ongeveer 4 maanden. Extreme weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden langer duren. Ze werken op werkdagen tussen 7.00 uur en 16.00 uur.

Bereikbaarheid en parkeren
De gemeente zet een stuk stoep rondom de bomen af voor uw veiligheid. U kunt dus tijdelijk niet lopen op die plek. Ze leggen looplanken neer om overlast zoveel mogelijk te beperken. Op plekken waar ze aan het werk zijn kunt u tijdelijk niet parkeren. Heeft u een invalideparkeerplaats? Neem dan contact op met de gemeente. Zij zoeken in overleg
met u een andere tijdelijke parkeerplaats.

Hoog uw tuin op
Bij het vernieuwen van de stoep kan er hoogteverschil met uw tuin of terrein ontstaan. Om
uw tuin toegankelijk te houden adviseren zij u uw tuin of terrein op dezelfde hoogte te brengen als de vernieuwde stoep. De kosten voor het verhogen of verlagen moet u zelf regelen en bekostigen.

Overhangend groen
Om de stoep netjes te kunnen aansluiten op uw tuin of terrein, is het belangrijk dat de aannemer overal goed bij kan. Daarom vragen zij u om voor de start van het werk beplanting die over de grens met de openbare ruimte groeit te snoeien. Overhangend
groen dat niet op tijd is gesnoeid, verwijdert de gemeente op uw kosten. Zij rekenen op uw tijdige medewerking.

Wat merkt u daarvan?
De werkzaamheden kunnen geluid en stof veroorzaken. Uiteraard proberen ze overlast zoveel mogelijk te beperken.

Geeft u ons de ruimte?
Ze vragen u om te zorgen dat er geen fietsen of andere materialen in de weg staan. Haal fietsen en andere spullen daarom op tijd weg. Zo kunnen de stratenmakers vlot en veilig hun werk doen. Bijzondere gebeurtenissen Bij een bijzondere gebeurtenis, bijvoorbeeld een
verhuizing, uitvaart of bruiloft kunnen zij – in de meeste gevallen – de stoep en parkeervakken tijdelijk toegankelijk maken.
Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Rodney Nieuwkoop via
r.nieuwkoop@rotterdam.nl of bel 14 010.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Gerelateerde berichten