6 juli 09:58

Bloemhof

242671391_1959123814246844_8001962331335569775_n

Opening het ‘groene plein’ in Bloemhof

De Kindercampus Bloemhof geopend. Het plein waar de campus op staat, heet vanaf nu ‘het Groene Plein’. De bedenkers van deze nieuwe naam openden de kindercampus samen met wethouder Richard Moti (Werk, inkomen, NPRZ en EU-Migranten). Kinderen wonen in Bloemhof vaak in kleine woningen met grote gezinnen. Buiten zijn er weinig prettige speelplekken. De buurt is ‘stenig’ en oogt op een aantal plekken verwaarloosd. Onder de noemer KOERS (Kinderen-Ontwikkeling-Educatie-Recreatie-Samenwerking) zien de scholen in de wijk het als hun gezamenlijke missie om een zorgzame ontwikkelcontext te scheppen voor kinderen.

☀️ Lucht, licht en ruimte
Het doel is om ‘licht, lucht en ruimte’ te creëren: het lichte van speels, het luchtige van dingen ervaren, en de ruimte om te bewegen, te ontwikkelen en uitgedaagd te worden. Centraal staan spelenderwijs ervaren, vaardigheden ontwikkelen en daarvan leren. Met deze visie als vertrekpunt werd de ontwikkeling tot stand gebracht. Op het ‘groene plein’ staan 2 basisscholen: de Sleutel en de Oranjeschool (beide PCBO), een nieuwe sportaccommodatie, een creatieve broedplaats in de voormalige Bloemhof school aan de Putsebocht 3 en 1 groene en kindvriendelijke buitenruimte waar de kinderen elkaar kunnen ontmoeten. De buitenruimte vergroening is mede mogelijk gemaakt door het gemeentelijke programma ‘Rotterdam gaat voor groen’. Kijk voor meer info op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/meer-groen-in-de-stad.

Achtergrond:

GebiedsontwikkelingIn het gebied tussen de Putselaan, Putsebocht en Blazoenstraat heeft de afgelopen jaren fysieke herstructurering plaatsgevonden door de gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam in samenwerking met de (toekomstige) gebruikers: CBS De Sleutel, De Oranjeschool en SKAR. Het Groene Plein moet een aantrekkelijke en veilige plek in de wijk Bloemhof worden waar opgroeien, ontwikkelen, ontmoeten, ontdekken en ondernemen actief worden gestimuleerd. De gebiedsontwikkeling is onderdeel van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ).De gebiedsontwikkeling ‘Kindercampus Bloemhof’ draagt bij aan de drie hoofdpijlers van het NPRZ:

🎓 School
Door te investeren in het onderwijs in Rotterdam Zuid biedt Kindercampus Bloemhof de kinderen van Bloemhof de mogelijkheid succesvol en gelukkig op te groeien (doel Children’s Zone -> toekomstkansen voor kinderen vergroten);

🤝 Werk
Door de realisatie van atelierruimtes in het gemeentelijk monument aan de Putsebocht 3 (voormalige Bloemhofschool) wordt betaalbare en passende bedrijfsruimte gecreëerd en (lokaal) ondernemerschap gestimuleerd. Die noodzaak is groot, zeker nu het MKB door de coronacrisis zwaar getroffen wordt.

🏠 Wonen
Wonen: door het versterken van de sociale infrastructuur van de wijk en het vergroenen en aantrekkelijker maken van de buitenruimte dragen we bij aan het verbeteren van de woonomgeving. Goede voorzieningen in de buurt en een aantrekkelijke buitenruimte bepalen in belangrijke mate de kwaliteit van wonen.


Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten