3 juli 20:01

Bloemhof

De-Zakkenvullers-zijn-ready-voor-2022-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-Uj16K

De Zakkenvullers zijn ready voor 2022!

Hieronder een nieuwjaarsbericht van de Zakkenvullers die na de vervuiling van de jaarwisseling weer goed van start zijn gegaan en flink wat werk hebben moeten verrichten.

”Gelukkig nieuwjaar, Bloemhoffers en andere volgers! U heeft het vast wel meegekregen, oud & nieuw was erg heftig qua vervuiling. We besloten om zondag 2 januari aan de slag te gaan om de singel weer wat liefde te geven, want dat was hard nodig! En…… blijft u vooral even lezen, ik ga eindigen met hele leuke ontdekking die ik zojuist heb gedaan.

De Zakkenvullers van dienst waren: Marco, Maria, Quintus, Thea, Anna en Eveline. Vol goede moed en zonder wilde uitgaansverhalen gingen we aan de slag bij de bosjes tegenover de Lidl. Traditioneel een zeer vervuilde plek na veel winderige dagen. Toch een paar uur mee bezig geweest! Helaas ben ik de na-foto vergeten en lag er al weer een hoop, dus die houdt u nog van ons tegoed. Omdat de kroegen dicht zijn, vinden we enorm veel glazen flessen in de singel. We haalden er tientallen uit. Soms dure cognac, goedkope wodka, Hollandsche graanjenever en heel veel halfvolle miniflesjes rosé. Waarom die altijd nog halfvol zitten, maakt ons wel nieuwsgierig! Ook vonden we een positieve corona test en een verkiezingsbord van Denk. We vulden 9 zakken waardoor het totaal aantal op 340 staat! Het aantal Zakkenvullers te water is op het nippertje op 1 blijven staan. Ik leunde bij het oude zwanennest tegen een paaltje die afbrak. Dat ik níet in het water viel is best een wonder en tevens erg jammer voor die arme Zakkenvuller die nog steeds de enige is….. De mensen die wel eens een rondje maken rondom de singel zal het ook opgevallen zijn; het is een gigantische zooi ter hoogte van Lange Hilleweg 202. Zoals elk jaar eigenlijk. De Zakkenvullers hebben het al een paar keer opgeruimd maar zoveel als het nu is, is echt onaanvaardbaar. Dit gaan we niet opruimen. De veroorzakers hebben niet alleen de kerstboom van Blend gesloopt en in de fik gestoken, maar ook een fiets, heel veel vuurwerk en al hun bierblikjes in het gras gegooid. Veel asocialer kan niet! Maar het gekke is dat iedereen die we spraken weet wie die man is en iedereen had last van hem en zijn vrienden. Dit kan toch niet zomaar? Ik hoop dat hij volgend jaar een vervroegde Nieuwjaarsduik kan ontvangen, want zo ga je niet om met je wijk en zeker niet met de natuur!

Vorige keer dat we aan de slag waren was het schitterend weer. We waren met een leuk groepje bezig aan de ‘Hillekop’ (zoals we dat ”op zijn zakkenvullers’ noemen) toen ik over de Hillevliet een Google Maps auto zag rijden. Ik deed nog even een raar dansje, want wie weet! Nou wat denk je? We staan erop hoor! En hoe! De Google auto is blijkbaar aan beide kanten over de Lange Hilleweg gereden en nog een keer over de Hillevliet. We zijn van álle kanten gefotografeerd en zelfs dat dansje staat er nog op. En als je goed kijkt, zie je zelfs drie grote vuilniszakken staan die we er al uitgehaald hadden. Wat een dikke vette eer! Zo gers! Bij de foto’s staan er drie.”

We kijken met trots naar het werk dat de zakkenvullers verrichten maar hopen natuurlijk dat zij in 2022 niet zo hard meer hoeven te werken als na de jaarwisseling en dat we samen Bloemhof schoon houden en dus geen straatvervuiling meer!

 

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten