3 juli 19:13

Bloemhof

2-straatbeeld-grafitti-bloemhof-voor-bloemhof

300 TEKENINGEN ALS INSPIRATIE VOOR MEER!

De Bloemen voor Bloemhof ontwerpwedstrijd is één van de mooie projecten in 2021 waarin de wijk zich van haar beste kant liet zien. De gehele maand september kon jong en oud een bloem tekenen en inleveren op diverse locaties in Bloemhof. Er werden in totaal ruim 300 tekeningen ingeleverd, waarvoor dank! De jury selecteerde op basis van originaliteit, creativiteit en leeftijd tien tekeningen die als inspiratie zullen dienen voor grote muurschilderingen in de wijk. In het voorjaar van 2022 zal de eerste muurschildering door een kunstenaar worden aangebracht.

Waarom Bloemen voor Bloemhof?
Mensen worden blij van bloemen en creatief bezig zijn is altijd een goed idee! In 2018 en 2019 zijn er verschillende muurschilderingen gemaakt op het slooppand aan de Dahliastraat/Jasmijnstraat/Lange Hilleweg. Kunstenaars hebben input gebruikt van kindertekeningen van OBS Pantarijn, CBS De Sleutel en de Theresiaschool. Bloemen voor Bloemhof is nieuw leven ingeblazen en dit keer kon heel de wijk meedoen. Het initiatief wordt georganiseerd voor bewoners door Groenemorgen in samenwerking met de gemeente Rotterdam, diverse wijkorganisaties en de wijkraad van Bloemhof.

Wat gebeurt er met de ontwerpen?
Tien ontworpen zijn inmiddels uitgekozen en zullen worden verwerkt in muurschilderingen in  2022, maar er is meer! De tien gekozen ontwerpen worden verwerkt in kerstkaarten, stickers en exclusieve Bloemhof gadgets. De voorgevel van het kantoor van de Stadsmarinier aan de Sint Andriesstraat 9 zal verfraaid worden met de tekeningen. Een groot deel van de tekeningen zullen de komende
periode te zien zijn tijdens een expositie bij speeltuin de Klimroos en in 2022 zullen de winnende tekeningen ook op andere plekken in de wijk te zien zijn.

Waarom Bloemen voor Bloemhof?
Mensen worden blij van bloemen en creatief bezig zijn is altijd een goed idee! In 2018 en 2019 zijn er verschillende muurschilderingen gemaakt op het slooppand aan de Dahliastraat/Jasmijnstraat/Lange Hilleweg. Kunstenaars hebben toen gebruikt van kindertekeningen van OBS Pantarijn, CBS De Sleutel en de Theresiaschool. Bloemen voor Bloemhof is nieuw leven ingeblazen en dit keer kon heel de wijk meedoen. Het initiatief wordt georganiseerd voor bewoners door Groenemorgen in samenwerking met de gemeente Rotterdam, diverse wijk organisaties en de Wijkraad van Bloemhof.

Wat gebeurt er met de ontwerpen?
Tien ontwerpen zijn inmiddels uitgekozen en zullen worden verwerkt in muurschilderingen, maar er is meer! De tien gekozen ontwerpen worden verwerkt in kerstkaarten, stickers en exclusieve Bloemhof gadgets.

De voorgevel van het kantoor van de Stadsmarinier aan de Sint Andriesstraat 9 zal verfraaid worden met de tekeningen. Een groot deel van de tekeningen zullen de komende periode te zien zijn tijdens een expositie bij speeltuin de Klimroos en in 2022 zullen de winnende tekeningen ook op andere plekken in de wijk te zien zijn.

Dit artikel is ook te lezen via de wijkkrant van Bloemhof, huis aan huis verspreid in heel de wijk. De wijkkrant maakt WijkPlatform LikeJeWijk samen met wijkorganisaties, bewoners en partners in opdracht van de stadsmarinier Bloemhof.

Wil je de wijkkrant ook of liever digitaal lezen? Klik hier en lees de gehele krant via https://likejewijk.nl/bloemhof/de-eerste-wijkkrant-van-bloemhof-met-extra-editie-van-de-wijkraad/

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten