6 juli 02:30

Beverwaard

bureau

Oud politiebureau Beverwaardseweg

Het oude politiebureau aan de Beverwaardeseweg, dat de afgelopen jaren in gebruik was als IND-registratiepunt, is verkocht aan investeerders. De nieuwe eigenaar is Cimem BV en de overdracht heeft eind mei plaatsgevonden. Een transformatie naar appartementen zou voor de gemeente Rotterdam de voorkeur hebben.

Het was heel lang zeer onduidelijk wat er met ‘het spookhuis’ zou gebeuren nadat het via een veiling te koop was aangeboden. Omwonenden klopten herhaaldelijk aan bij de gebiedscommissie IJsselmonde met de vraag wie hun nieuwe buren zouden worden en wat er in het pand werd. Daar is op verzoek van Leefbaar Rotterdam pas laatst antwoord op gekomen.

Als er gekozen wordt voor appartementen wordt daarmee afgeweken van de huidige bestemming en dan is een-bestemmingsplanwijzing nodig inclusief de wettelijke (inspraak)procedures. Het college heeft in 2021 toegezegd de Beverwaard vijf jaar te ontzien als het gaat om opvangvoorzieningen en voorzieningen voor beschermd wonen. Die functie is dus uitgesloten.

Bron: Dagblad 010

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten

Geboortegolf zwaan

Donderdag 16 juni vond een geboortegolf plaats in de Beverwaard van een zwaan met maar liefst 8 jonkies,

Fit met Julian

Vanmiddag 14 juni was het zweten in het Huis van de Wijk de Focus door training van Julien